Foto: Valsts policija
Pateicoties iedzīvotāju vērībai un likumsargu operatīvajai rīcībai, Ķekavas novada pašvaldības policisti trešdien Baldonē pēc pakaļdzīšanās aizturēja autovadītāju stiprā alkohola reibumā, tādējādi savlaicīgi novēršot iespējamu avāriju, portālu "Delfi" informēja policijā.

AP pulksten 15.15 Ķekavas novada pašvaldības policijas dežūrdaļā saņemts zvans no kāda satraukta Baldones iedzīvotāja, kurš ziņoja, ka kāds vīrietis stiprā alkohola reibumā vada auto "Audi" un ar savu agresīvo braukšanu apdraud autobraucējus un iedzīvotājus.

Patrulējot Baldones teritorijā, policistu uzmanību piesaistīja pazīmēm atbilstošas markas un krāsas automašīna, kuras vadītājs, ieraugot policiju, strauji mainīja braukšanas virzienu un palielināja braukšanas ātrumu.

Uz policistu aicinājumu apstāties, automašīnas "Audi" vadītājs nereaģēja, turpinot mukt no policistiem. Vadītājs pēc vairākkārtējiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, vadītājs nesavaldīja spēkratu un izraisīja sadursmi ar citu automašīnu. Negadījumā cieta sadursmi izraisījušais autovadītājs un viņa pasažieris, kurš arī bija stiprā alkohola reibumā.

Policija piebilst, ka vīrieša vadītai automašīnai nebija ne OCTA polises, ne tehniskās apskates, ne arī sezonai atbilstošas riepas, bet "pats vadītājs autovadītāja apliecību rokās nav turējis".

Pašvaldības policija pateicas iedzīvotājam, kurš sniedza informāciju par pārkāpējiem un atzīst, ka šoreiz nelaimi izdevās novēst. Par notikušo Valsts policijā uzsākts kriminālprocess un autovadītājam draud brīvības atņemšanas sods līdz diviem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!