Foto: LETA
Ķekavas novada Baložos atrasto mirušo bērnu lietā ir parādījušies jauni apstākļi, šāda informācija nonākusi Latvijas Televīzijas raidījuma "Panorāma" rīcībā.

To, ka krimināllietā ir jauni pavērsieni un apstākļi, raidījumam apstiprināja arī nogalināto puisēnu vecāmāte. Vecāmāte gan neko konkrētu neminēja, vien piebilda, ka lieta pa maziem solīšiem tiek risināta.

Raidījums šovakar arī vēsta, ka tiesa pirmdien nolēmusi paturēt apcietinājumā noslepkavoto bērnu māti, kura tiek turēta aizdomās par šī nozieguma veikšanu, un šis lēmums nav pārsūdzams.

Raidījums arī ziņo, ka sievietei cietumā ir pasliktinājusies sirds veselība, kā arī viņa nespējot pārdzīvot bērnu nāvi un ir nepieciešamas regulāras psihologa konsultācijas.

Jau ziņots, ka Valsts policijā saņemtie ekspertīžu rezultāti apliecina, ka Baložos oktobra sākumā kādā sociālās mājas dzīvoklī atrastie bērni miruši vardarbīgā nāvē, apstiprināja Valsts policijas preses pārstāve Diāna Lūkina. Policija gan atturas atklāt precīzākus minējumus par iespējamajiem bērnu nāves iemesliem un apstākļiem.

Par divu pusotru un trīs gadus veco zēnu noslepkavošanu tiek turēta aizdomās viņu māte. Sievietei tiek inkriminēta slepkavība sevišķi pastiprinošos apstākļos un viņai par to draud mūža ieslodzījums. Kā iepriekš ziņojusi Latvijas Televīzija, iespējams, zēnu māte pati nozāļojusi vai nosmacējusi savus bērnus.

Liecības ir sniedzis arī bērnu tēvs, kurš ar ģimeni kopā nav dzīvojis.

1987.gadā dzimusī sieviete nav atradusies bāriņtiesas redzeslokā, bet bijusi Sociālā dienesta kliente, kam tika sniegti sociālie pakalpojumi - pabalsti medikamentu un pārtikas produktu iegādei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!