Foto: DELFI
Valsts policija par neatļautu suvenīru – Latvijas karodziņu tirgošanu autovadītājiem, kuriem Vidzemē ceļu remontdarbu laikā nākas ilgu laiku pavadīt sastrēgumos, administratīvi sodījusi divus Baltkrievijas pilsoņus, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Kā informē policijā, 9.augustā, ap pulksten 11 Burtnieku novadā administratīvi sodīti 1965. un 1996.gadā dzimuši vīrieši par tirdzniecību neatļautā vietā sodīti divi Baltkrievijas pilsoņi.

Pēdējo divu dienu laikā Valmieras policijā tika saņemti vairāki zvani no autovadītājiem, kuri informēja, ka vietās, kur notiek autoceļa remontdarbi, laikā, kamēr automašīnas gaida pie luksofora, pie vadītājiem nāk personas un aicina par trīs eiro iegādāties suvenīru – Latvijas karogu, tādējādi lūdzot viņus materiāli atbalstīt.

Policija, reaģējot uz iedzīvotāju sūdzībām, devās pārbaudē un sākotnēji personas tika brīdinātas par ko, ka šāda tirdzniecība neatbilst Latvijā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem un lūdza ievērot kārtību un pārtraukt savas darbības.

Personas policijas lūgumu ignorēja, un jau pēc kāda laika policijā atkārtoti tika saņemti iedzīvotāju zvani.

Abi vīrieši tika sastapti uz autoceļa Rīga – Valmiera – Igaunijas robeža, pie Slaunēm un pie Irbēniem.

Ņemot vērā, ka šāda veida darbība Latvijā ir aizliegta un ar tirdzniecību drīkst nodarboties tikai tam paredzētā vietā un noteiktā kārtībā, policija abām personām noformēja administratīvā pārkāpuma protokolus.

Policija aicina neatbalstīt šāda veida tirdzniecību un ziņot pa tālruni 110, ja tāda tiek īstenota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!