Valsts policija sākusi kriminālprocesu pret vecākiem, kas, būdami alkohola reibumā, nav spējuši pienācīgi parūpēties par savu dažus mēnešus veco bērnu, kurš vecāku dēļ guvis smagus miesas bojājumus – galvas traumu.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka pagājušajā sestdienā, 20. oktobrī, ap pulksten 4.50, Balvu iecirknī saņemta informācija no mediķiem un bāriņtiesas par iespējamu vardarbību pret mazgadīgo. Dienestu ierašanās brīdī abi bērna vecāki atradušies acīmredzamā alkohola reibumā, bet alkohola koncentrācijas pārbaudē bērna tēvam konstatēts 1,41 promiļu reibums, savukārt zīdaiņa māte atradusies 2,64 promiļu stiprā reibumā.

No notikuma vietas bērns nogādāts medicīnas iestādē, savukārt māte, kura attiecībā pret apkārtējiem uzvedusies agresīvi, – atskurbtuvē.

Patlaban policistiem pieejamā informācija liecina, ka abas personas kopīgi lietojušas alkoholu, savukārt cietušā bērna māte, būdama stiprā alkohola reibumā, nav noturējusi bērnu rokās. Bērns nokritis uz betona grīdas, gūstot smagu miesas bojājumu – galvas traumu.

Par šo noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas. Izmeklēšana turpinās, policija skaidro visus notikušā apstākļus.

Balvu novada Bāriņtiesas priekšsēdētājas vietniece Liene Čugurova norāda, ka, reaģējot uz šo informāciju, bāriņtiesas locekle nekavējoties ieradusies notikuma vietā. Tur, konstatējot, ka vecāku rīcība apdraud zīdaiņa dzīvību un veselību, pieņēmusi vienpersonisku lēmumu par aizgādības tiesību pārtraukšana abiem bērna vecākiem. Komentējot šo gadījumu, viņa norādījusi, ka ģimene iepriekš nebija nonākusi bāriņtiesas redzeslokā, taču pašlaik pastāv aizdomas, ka arī iepriekš vecāku attieksme pret bērnu varētu būt vardarbīga.

Valsts policija un Balvu novada bāriņtiesa aicina iedzīvotājus nepalikt vienaldzīgiem, un gadījumā, ja iedzīvotāju rīcībā ir informācija par nepienācīgiem apstākļiem kādā ģimenē, kas var draudēt bērna veselībai vai dzīvībai, viņa tiesību pārkāpumiem vai neatbilstošu aprūpi, aicina ziņot par to bāriņtiesai vai sociālajam dienestam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!