Trešdienas vakarā sadauzīta šonedēļ jau trešā firmas "Rīga Taxi" automašīna, un uzņēmuma vadība uzskata to par acīmredzamu pierādījumu domstarpībām ar noziedzīgajām struktūrām stāvvietu sadalē.
Uzbrukums noticis trešdien ap plkst.22. Kāda sieviete Basteja bulvārī nobalsojusi mašīnu un likusi braukt uz Purva ielu 16.

Nonākot maršruta galamērķī, sieviete lūgusi uzgaidīt, kad atnāks vīrs un samaksās. Pasažierei izkāpjot, sācies uzbrukums mašīnai, kura laikā kliente pazudusi. Automašīnai izsisti vairāki stikli un sadauzīts gaismas plafons uz jumta.

Divi līdzīgi uzbrukumi "Rīga Taxi" mašīnām jau notika 6.decembrī, turklāt stundas laikā. Arī toreiz, atbraucot līdz pasažieru norādītajai vietai, mašīnām uzbruka bandīti un tās pamatīgi sadauzīja.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Genādijs Aksjonovs paudis, ka taksometru vadītāju savstarpējie konflikti un attiecību kārtošana ar "jumtu" bija vērojama jau novembra beigās, kad stājās spēkā Rīgas domes lēmums par jaunu stāvvietu izveidošanu.

Dome savā lēmumā nav norādījusi, kuru firmu taksometri katru stāvvietu drīkst izmantot, un savas tiesības uz tām tagad piesaka noziedzīgās struktūras.

Aksjonovs arī paziņojis, ka "Rīga Taxi" uz jaunajām stāvvietām nepretendē tikai tāpēc, lai neiesaistītos konfliktos ar citām taksometru firmām, un nevēlas maksāt personām, kas patvaļīgi rīkojas kā pieturu likumīgie īpašnieki.

Aksjonovs uzskata, ka nepieciešama reāla rīcība no Rīgas domes un varas pārstāvju puses, kas varētu pārtraukt noziedzīgo darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!