"BalticTaxi" taksometru autostāvvietā Krustabaznīcas ielā naktī kāds nodedzinājis trīs taksometrus, portālam "Delfi" pavēstīja uzņēmuma komunikācijas konsultants Juris Pētersons.

Pirms nedēļas naktī jau nodedzināts viens kompānijas taksometrs autostāvvietā Pļavniekos, kā arī citu taksometru autovadītāji lieguši "BalticTaxi" taksometram iebraukt Vecrīgā, nobloķējot iebraukšanas ceļu. Savukārt svētdien kāds "BalticTaxi" automašīnas vadītājs darba laikā piekauts.

Uzņēmums uzbrukumus saista ar "BalticTaxi" nostāju par godīgu konkurenci un nozares sakārtošanu. ""BalticTaxi" nepārtraukti ir aktīvi rīkojies, lai šīs pārmaiņas realizētu dzīvē. Protams, ka nozarei, kurā pēc Finanšu ministrijas konservatīvākajiem aprēķiniem pelēkā ekonomika ir 80% apmērā, šāda darbība traucē. Par katru no pārkāpumiem ir ziņots Valsts policijai," skaidro "BalticTaxi" nozares konsultants Jānis Naglis.

"Nelegālie taksometru pakalpojumu sniedzēji un nodokļu nemaksātāji, citiem vārdiem sakot, vienkārši bandīti, izmanto sev saprotamās spēka metodes, lai neļautu "BalticTaxi" sniegt kvalitatīvus pakalpojumus vietās, kur to nosaka Rīgas pilsēta un nozares regulējums," viņš uzsver.

Valsts policijā portālam "Delfi" apliecināja, ka par auto dedzināšanu sākts kriminālprocess un ir nozīmētas ekspertīzes, lai noteiktu degšanas iemeslus.

Uzņēmums vēršas pie finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) un Rīgas mēra Nila Ušakova (S), vaicājot, kam maksāt nodokļus – valstij un Rīgai, vai bandītiem.

"Līdz šim gan Finanšu ministrija iepriekšējā ministra un par nozari atbildīgā sekretāra (tagadējā ekonomikas ministra Arvila Ašeradena) personā, gan Rīgas dome nav spējušas veikt nevienu efektīvu izmaiņu nozares sakārtošanā," klāsta Naglis, vēršot uzmanību uz to, ka nozares pārstāvji pat paši sagatavoja un iesniedza priekšlikumus nozares sakārtošanai.

"Nozares piedāvātā risinājuma – taksometru patentmaksas – ieviešanas un administrēšanas izmaksas būtu tuvu nullei, bet ienākumi no šīs patentmaksas 2016. gadā būtu bijuši vismaz četru miljonu eiro apmērā no taksometru nozares darbības Rīgā vien," viņš min.

Nagļa vērtējumā Rīgas domes pieņemtais risinājums, ieviešot speciālās atļaujas iebraukšanai Vecrīgā, ir bezjēdzīgs, un pašvaldība nespēj nodrošināt šī risinājuma efektīvu darbību, ko apliecina pēdējās nedēļas notikumi Vecrīgā.

"BalticTaxi" aicina Rīgas domi un finanšu ministri "elementāri darīt savu darbu" un pieņemt atbildīgus un efektīvus lēmumus, lai sakārtotu taksometru pakalpojumu nozari.

"Pašreizējā haosa apstākļos nogādāt ministri līdz ministrijai Smilšu ielā vai mēru līdz Rātslaukumam var arī neizdoties," uzsver kompānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!