Foto: Shutterstock
Par Bauskā atjautīgu uzņēmēju radīto pakalpojumu – alkohola "iznomāšanu" laikā, kad tā tirdzniecība ir aizliegta, uzsākta administratīvā lietas un idejas autoriem iespējams pat 7100 eiro naudas sods, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāve Inga Būgaine.

Iepriekš medijos izskanējis, ka alkohola iznomāšana traktējama kā likuma apiešana un sodu šiem iznomātājiem piemērot nav iespējams, taču policija noraida šādus apgalvojumus.

Uzreiz pēc tam, kad Bauskā parādījās reklāmas bukleti un automašīna, uz kuras virsbūves bija izvietota informācija par iespēju nomāt alkoholu naktīs, Bauskas policisti uzsāka pārbaudi. Pāris dienas vēlāk, 14.jūlija vakarā, policisti īstenoja kontrolpirkumu un paskaidrojumu sniegšanai iecirknī nogādāja alkohola piegādātāju – kurjeru.

Šobrīd par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu un par čeka neizsniegšanu ir uzsākta administratīvā lietvedība. Par pirmo pārkāpumu likumā juridiskām personām paredzēts 70 līdz 7100 eiro naudas sods, bet par čeku neizsniegšanu paredzēts līdz divsimt eiro liels naudas sods.

Valsts policija un Valsts ieņēmumu dienests atgādina, ka saskaņā ar Civillikumu lietas, ko nevar lietot citādi kā vien patērējot, nevar izīrēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!