Foto: DELFI

Asa sižeta filmas cienīgi notikumi risinājušies 23.augusta naktī Latvijas pierobežā, kad robežsargiem tikai pēc brīdinājuma šāviena raidīšanas gaisā izdevies aizturēt kādu bēgošu cigarešu kontrabandisti. Vēlāk izrādījies, ka šī 46 gadus vecā Latvijas pilsone jau iepriekš vairākkārt sodīta par cigarešu kontrabandu un nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu.

Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone portālam „Delfi" pastāstīja, ka  23.augusta naktī apmēram 500 metrus no valsts robežas Pededzes robežapsardzības nodaļas robežsargi par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu un tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu aizturēja 1966.gadā dzimušo Latvijas pilsoni.

Sieviete uz robežsargu prasību apstāties nereaģēja, gluži pretēji - metās bēgt, tādēļ sievietes aizturēšanai robežsargiem nācās izdarīt brīdinājuma šāvienu.

Sieviete robežsargu redzeslokā ir nonākusi arī iepriekš. Jau pērn jūnijā sieviete tika administratīvi sodīta par cigarešu kontrabandu, bet jūlijā - par tīšu nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu un ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu.

Neskatoties uz to, ka sievietei par iepriekšējiem likumpārkāpumiem piemēroti apjomīgi naudas sodi  - ap 1000 latiem, kā arī konfiscētas 16 000 dažādu marku cigaretes ar Krievijas akcīzes markām, šā gada janvārī viņa tika pieķerta nu jau trešo reizi, kad nelikumīgi šķērsoja valsts robežu - sākumā lai izpētītu vietu, kur paslēpt kontrabandas cigaretes, bet vēlāk, lai tās nelikumīgi pārvietot pāri Latvijas - Krievijas robežai.

Šoreiz par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu atkārtoti gada laikā tika sākts kriminālprocess un likumpārkāpēja tika saukta pie kriminālatbildības.

Šobrīd Alūksnes rajona prokuratūras uzliktais kriminālsods - sešu mēnešu pārbaudes laiks ir beidzies un sieviete atkal ķērusies pie savas nelikumīgās nodarbes - naktī uz ceturtdienu minētā Latvijas pilsone, pa pēdām kaisot maltus piparus, kas, viņasprāt, suņiem apgrūtinātu pēdu dzīšanu, kārtējo reizi nelikumīgi šķērsoja valsts robežu, lai no Krievijas ienestu 9 400 cigaretes „Bayron" ar Krievijas akcīzes markām.

Par pēdējiem likumpārkāpumiem - par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu, par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu, kā arī par ļaunprātīgu nepakļaušanos robežsarga likumīgajam rīkojumam vai prasībai, sievietei noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!