Foto: PantherMedia/Scanpix

Latgalē, bēgot no policijas, likumsargu redzeslokā iepriekš nonācis dzērājšoferis izraisījis avāriju ar trim cietušajiem, informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Anastasija Laizāne.

Piektdien, 13. maijā, ap pulksten 1.20 Krāslavā, veicot dienesta pienākumus ceļu satiksmes uzraudzībā, policisti pamanīja automašīnu "Audi", kas ar savu dīvainu braukšanas stilu piesaistīja viņu uzmanību. Policisti pieņēma lēmumu apturēt šo automašīnu, taču tās vadītājs nepakļāvās to likumīgajām prasībām apstāties un turpināja kustību, uzņemot arvien lielāku braukšanas ātrumu. Policisti ar dienesta automašīnu sāka pārkāpēja vajāšanu.

Automašīnas "Audi" vajāšana turpinājās nedaudz vairāk par piecām minūtēm līdz brīdim, kad tās vadītājs nobrauca no ceļa un apgāzās. Šis negadījums notika Kalniešu pagastā, kur policisti uzreiz aizturēja automašīnas vadītāju, 1990. gadā dzimušu vīrieti, kuram izelpā tika konstatēts 1,79 promiļu alkohola reibums. Likumsargiem šī persona jau bija pazīstama saistībā ar analoģiskā rakstura pārkāpumiem, proti, burtiski pirms mēneša vīrietis tika notiesāts par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā.

Uzreiz pēc notikušā negadījuma uz notikuma vietu tika izsaukta ātrā medicīniskā palīdzība, jo traumas guva trīs automašīnas pasažieri - 1997. gadā, 1995. gadā un 1990. gadā dzimušie vīrieši.

Jāpiebilst, ka minētai automašīnai nebija noteiktajā kārtībā izieta tehniskā apskate, kā arī nebija obligātās apdrošināšanas. Par automašīnas tehniskās apskates un apdrošināšanas trūkumu vadītājam draud administratīvā atbildība, bet braukšana pie stūres reibumā bez tiesībām, negadījuma izraisīšana ar cietušajiem būdams reibumā, kā arī nepakļaušanās policistu likumīgajām prasībām - kriminālatbildība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!