Foto: LETA

Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) vērsies tiesībsargājošajās iestādēs, lai noskaidrotu publikāciju autoru portālā "pietiek.com".

Belēvičs nevēlējās atklāt, kurā tieši iestādē viņš ir vērsies pret "pietiek.com".

"Es esmu vērsies attiecīgajās kompetentajās iestādēs nolūkā noskaidrot, kas ir anonīmo publikāciju [portālā "pietiek.com"] autors. Šīs publikācijas ir anonīmas. Vienīgā iespēja noskaidrot autoru ir ar tiesībsargājošo iestāžu palīdzību. Šīs publikācijas ir goda un cieņu aizskarošas un tas ir kriminālpārkāpums. Es gribētu zināt, kurš ir šo publikāciju autors," sacīja ministrs.

Portālā "pietiek.com" augustā publicēti vairāki raksti bez autora paraksta kuros veselības ministram tiek pārmesti interešu konflikti "saistībā lēmumu pieņemšanu ministra amatā viņa ģimenes biznesa labā".

Veselības ministrijas (VM) komunikācijas nodaļa 12. augustā izsūtīja preses relīzi, kurā norādīts, ka ""Baltacon" un "ABC pharma" ir informējusi VM par to, ka ir vērsusies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) saistībā ar 11. augustā interneta vietnē "pietiek.com" publicēto informāciju, jo tā ir nepatiesa".

""Pietiek.com" apzināti un sistemātiski ar anonīmu publikāciju palīdzību, grauj manu reputāciju, nolūkā ietekmēt manu kā ministra darbību," preses relīzē pauda Belēvičs.

Jau ziņots, ka KNAB iepriekš lūdza Saeimai atļauju Belēvičam piemērot administratīvo sodu, jo, vērtējot ministra lēmumu par disciplinārlietas ierosināšanu pret Zāļu valsts aģentūras (ZVA) direktori Ingunu Adoviču, saskatīja interešu konfliktu.

Ministrs izdeva rīkojumu par dienesta pārbaudi par ZVA un pārbaudes uzsākšanai par pamatu bija "Saules aptiekas" un "Baltcon" iesniegums. Belēviča sieva Vijai Belēviča un dēls Artūrs Belēvičs ir valdes locekļi "Saules aptiekai", kā arī Artūrs Belēvičs ir komercsabiedrības vienīgais dalībnieks. Vienlaikus Artūram Belēvičam pieder 50% kapitāldaļu uzņēmumā "Baltacon". Belēvičs interešu konfliktu neatzina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!