Foto: F64

Otrdienas, 10. janvāra, vakarā Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki devušies uz izsaukumu Imantā, kur kādā pirmsskolas izglītības iestādē pakaļ savam bērnam bija ieradies vīrietis alkohola reibumā, portālu "Delfi" informēja pašvaldības policijā.

Notikuma vietā kārtības sargi sastapuši izsaucēju, kura pastāstīja, ka vecāki nebija atnākuši pakaļ bērnam, tāpēc viņa piezvanījusi bērna mātei un atgādinājusi par ierašanos pakaļ atvasei. Sieviete paskaidrojusi, ka aizkavējusies darbā, taču pēc neilga laika pakaļ bērnam ieradīsies tēvs.

Drīz vien bērnudārzā ieradies bērna tēvs pamatīgā alkohola reibumā. Iestādes darbiniece atteikusies iereibušajam vecākam atdot bērnu. Saņemot atteikumu, vīrietis kļuvis agresīvs un sācis draudēt ar cieņu aizskarošiem izteicieniem.

Arī ieraugot policistus, vīrietis nav skopojies ar rupjākajām krievu valodas "pērlēm". Kārtības sargi iereibušajam kungam vairākkārt aizrādījuši, taču viņš sācis likumsargiem draudēt ar fizisku izrēķināšanos, kā arī ar pamatīgām nepatikšanām darbā. Pašvaldības policisti iereibušo vīrieti aizturējuši.

Pēc mirkļa pie policistiem pienācis kāds cits vīrietis, kurš paskaidrojis, ka ir bērna mātes brālis. Vīrietis pastāstījis, ka ieradies pakaļ māsas dēlam un nogādāšot viņu dzīvesvietā, kur pirms mirkļa arī pārnākusi mājās bērna māte. Pārliecinoties par vīrieša stāstītā patiesumu, bērns nodots mātes brālim.

Savukārt iereibušais vīrietis nogādāts dežūrdaļā. Alkohola koncentrācijas pārbaudē noskaidrots, ka viņš ir 2,08 promiļu reibumā. Personai noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu un piemērots naudas sods 100 eiro apmērā.

Pēc atžirgšanas vīrietis nožēlojis izdarīto un solījies turpmāk pievērst uzmanību savām aktivitātēm gan saskarsmē ar bērnu, gan likumsargiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!