Foto: Valsts policija

Policija 13. aprīlī atradusi iepriekš meklēšanā izsludinātās bijušās totalitāro režīmu noziegumu izmeklēšanas prokurores Birutas Lozes mirstīgās atliekas ar vardarbīgas nāves pazīmēm, informēja Valsts policija (VP).

Aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu 11. aprīlī aizturēts 1967. gadā dzimis vīrietis, kuram tiesa piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājumu. Aizdomās turētais ir bijis pazīstams ar Lozi un iepriekš nav sodīts.

Turpinot izmeklēšanu un veicot operatīvos pasākumus un speciālās izmeklēšanas darbības, pēc divām dienām, 13. aprīlī, likumsargi atrada bijušās prokurores līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Sievietes mirstīgās atliekas bija apraktas Saulkrastu novadā, kāpu zonā.

Viena no galvenajām likumsargu versijām par notikušo – slepkavība izdarīta mantkārīgā nolūkā.

Pret aizdomās turēto vīrieti ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta 9. punkta – par slepkavību, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Turpinās izmeklēšana un notikušā apstākļu noskaidrošana.

Jau ziņots, ka šī gada 15. martā VP Olaines iecirknī tika saņemts iesniegums, ka 1932. gadā dzimusī Loze laikā no 13. marta pulksten 21 līdz 14. marta pulksten 9.30 izgājusi no savas dzīvesvietas un bezvēsts pazudusi.

23. martā kriminālprocess par Birutas Lozes pazušanu tika nodots tālākai izmeklēšanai. Izmeklēšanas laikā tika izvirzītas un pārbaudītas vairākas versijas, veikto izmeklēšanas un operatīvo darbību rezultātā tika noskaidrota aizdomās turētā persona, kā arī iespējamais nozieguma motīvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!