Foto: Mango

Valsts policija pabeigusi izmeklēšanu un rosinājusi prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret bijušo maksātnespējas administratori, kura tiek turēta aizdomās par vairāk nekā 300 000 eiro piesavināšanos darba pienākumu pildīšanas laikā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Raidījums "Nekā personīga" jau vēstīja, ka maksātnespējas administratore Danute Kuļkova laikā no 2011. līdz 2015. gadam piesavinājusies un no bankomātiem skaidrā naudā izņēmusi ap pusmiljonu eiro.

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) izmeklētāju iegūtā informācija liecina, ka, administrējot kāda uzņēmuma maksātnespējas procesu, aizdomās turētā nelikumīgi no administrējamā uzņēmuma konta izņēmusi un personiskajā bankas kontā ieskaitījusi nodrošinātajam kreditoram pienākušos naudu.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka no administrējamā uzņēmuma konta līdzekļi, kas kalpojuši kā nodrošinātā kreditora iemaksātā izsoles nodrošinājuma nauda, izņemti vairākos piegājienos. Kopumos administratore naudu izņēmusi vairāk nekā 100 reižu. Tādējādi kopumā notikusi naudas piesavināšanās vairāk nekā 300 000 eiro apmērā.

Saņemot nodrošinājuma naudas iemaksu veikušā uzņēmuma – nodrošinātā kreditora – prasību atmaksāt tā naudu, administratore atbildējusi ar dažāda veida aizbildinājumiem, kādēļ naudas atmaksa konkrētajā brīdī nav iespējama. Tiesiska pamata šiem aizbildinājumiem nav bijis, skaidro likumsargi.

No maksātnespējas administratores pienākumu pildīšanas konkrētā persona atcelta jau iepriekš.

Valsts policija pēc pierādījumu iegūšanas un apkopošanas rosinājusi Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai uzrādīt apsūdzību par piesavināšanos lielā apmērā. Par šādu noziegumu paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem ar iespējamu mantas konfiskāciju un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!