Foto: LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nodevis kriminālprocesu pret bijušo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rīgas reģiona pārvaldes ugunsdzēsēju par zādzību un mantas tīšu bojāšanu, informē IDB.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka VUGD amatpersona ar nodomu ielauzies kāda uzņēmuma teritorijā un nozadzis mantu, radot materiālo zaudējumu vairāku tūkstošu eiro apjomā.

Bez tam minētā persona tiek turēta aizdomās par degvielas zādzību vairāk nekā desmit epizodēs. Noziedzīgs nodarījums izdarīts, bojājot automašīnu degvielas tvertnes – izurbjot tajās caurumus un nolejot degvielu.

Bijušo amatpersonu lūdz apsūdzēt par noziegumiem, kas paredzēti Krimināllikuma 180. panta 1. daļā - par zādzību nelielā apmērā, Krimināllikuma 185. panta 1. daļā – par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, kā arī Krimināllikuma 175. panta 3. daļā - par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas, ietaises, kas savieno glabātavas, vai transportlīdzekļa.

Par svešās mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods. Par zādzību nelielā apmērā soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu. Savukārt par zādzību ar iekļūšanu soda ar soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!