Foto: DELFI
Biroju ēkās Rīgā, Mūkusalas ielā 40 un 41B piektdien glābēji bīstamu vielu nav atraduši un karantīna ir atcelta, novēroja portāls "Delfi". Drošības pasākumi sākās pēc tam, kad uz šīm ēkām bija atsūtītas aploksnes ar nezināmu pulveri.

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis portālam "Delfi" apliecināja, ka policijas ekipāžas pusdienlaikā ir devušās prom. Savukārt to, kas radījis bažas par aizdomīgu vielu, policija izklāstīšot vien pēcpusdienā - ap plkst.16.

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere portālam "Delfi" teica, ka līdz ar Valsts policijas paziņojumu, ka ēkās bīstama viela neatrodas un apdraudējuma cilvēkiem nav, ugunsdzēsēji neilgi pēc plkst.12 arī atstājuši Mūkusalas ielu.

Jau vēstīts, ka piektdien no rīta divās ēkās - Mūkusalas ielā 40 un Mūkusalas ielā 41b - atsūtītas aploksnes ar pulveri un glābēji neilgi pirms plkst.10 bija norobežojuši piekļuvi ēkām un izsludināja karantīnu.

Vienā no ēkām ir atrastas astoņas aploksnes ar pulverīti, tās nodotas ekspertīzei.


Savukārt ceturtdien biroju ēkā Mūkusalas ielā 40 atrastā viela, kuras dēļ tika paralizēts darbs "Latvenergo" ēkā, nebija cilvēkiem bīstama, tiek lēsts, ka tas bija tikai sasmalcināts papīrs.

Pirms ugunsdzēsēju ierašanās cilvēkus no "Latvenergo" klientu apkalpošanas centra evakuējis uzņēmuma drošības dienests.

Policijā informēja, ka pēc ceturtdienas notikumiem policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma XX nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!