Foto: Valsts policija

Valsts policijas darbinieki Bolderājā pie diviem Krievijas pilsoņiem un viena Latvijas pilsoņa atraduši un atsavinājuši 2,88 tonnas nelegālā spirta, portālu "Delfi" informēja policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Janvāra beigās Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki Bolderājā, Esplanādes ielā, pārsteiguši trīs vīriešus brīdī, kad tie no mikroautobusa krāva ārā vairākas mucas ar aizdomīgu šķidrumu. Pārbaudē likumsargi noskaidrojuši, ka mucās ir sapildīts spirts.

Automašīnas kravas nodalījumā un blakus esošajā noliktavā policisti kopā atrada 18 mucas ar 200 litru tilpumu, elektrosūkni un lielu skaitu tukšu plastmasas kannu.

Policija visus trīs vīriešus aizturēja un noskaidroja, ka viens no viņiem ir 37 gadus vecs Latvijas pilsonis, bet abi pārējie 31 un 39 gadus veci Krievijas pilsoņi.

Pret vīriešiem sākts kriminālprocess par nelikumīgu alkoholisko dzērienu pārvietošanu un uzglabāšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Likumā par šādu pārkāpumu paredzēts līdz pat trīs gadus ilgs cietumsods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!