Foto: Shutterstock

Pagājušajās brīvdienās Valsts policija Jūrmalā aizturējusi divus narkotiku glabātājus, agresīvu vīrieti un divus zagļus, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Piektdienas, 29. janvāra, vakarā Jūrmalas iecirkņa policisti devušies profilaktiskā reidā, kurā aizturēts kāds 1975. gadā dzimis vīrietis. Policisti pie vīrieša atraduši un atsavinājuši 0,4 gramus heroīna. Aizturēta arī 1986. gadā dzimusi sieviete, kurai līdzi bijuši 0,2 grami karfentalina.

Pret abām personām sākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu.

Vēl reidā likumsargi apzinājuši vairākas aizdomīgas personas, tostarp kādu 1978. gadā dzimušu vīrieti. Likumsargi vīrietim lūguši uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, taču reibumā kļuvis agresīvs un pretojies policijas darbiniekiem. Pēcāk agresīvais kungs arī sabojājis pašvaldības policijas automašīnu. Aizturētajam vīrietim policija noformējusi administratīvo pārkāpumu protokolu par nepakļaušanos policijas darbiniekam, kā arī sākusi kriminālprocesu par svešas mantas tīšu bojāšanu.

Svētdien, 31. janvārī, Jūrmalas iecirkņa policisti saņēmuši izsaukumu uz kādu veikalu Kauguros, kur nozagts kažoks.

Saistībā ar iepriekš notikušo reidu policisti īsā laikā atpazinuši un aizturējuši aizdomās turamo – 1982. gadā dzimušu vīrieti. Aizturētais atzinis savu vainu zādzībā. Pret viņu sākts kriminālprocess.

Tāpat nedēļas nogalē likumsargi saņēma informāciju par zādzību, kas notikusi kādā iestādē Vaivaros. Nezināms ļaundaris bija iekļuvis iestādes darbinieka kabinetā un no somas nozadzis maku. Skaidrojot ļaundara personību, policisti konstatējuši, ka aizdomās turamais ir kāds reidā pārbaudīts 1975. gadā dzimis vīrietis. Likumsargi viņu aizturējuši, un patlaban pret aizturēto sākts kriminālprocess par zādzību, iekļūstot telpās. Policija informē, ka vīrietis savu vainu pastrādātajā noziegumā atzinis.

Valsts policija skaidro, ka visas aizturētās personas jau iepriekš nonākušas policijas redzeslokā saistībā ar mantiska rakstura noziegumiem vai narkotisko vielu lietošanu un glabāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!