Foto: AFI

Aizvadītās nedēļas brīvdienās ugunsgrēkos Latvijā bojā gājuši divi cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Sestdien ugunsgrēkā divstāvu dzīvojamajā mājā Kuldīgā bojā gājis viens cilvēks. Izsaukumu uz notikuma vietu – Alunāna ielu Kuldīgā — ugunsdzēsēji saņēma pulksten 19.04. Tur caur jumta spraugām bija redzamas liesmas un ēkā izveidojies stiprs piedūmojums. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās deviņi cilvēki, bet, ugunsdzēsējiem glābējiem pārmeklējot piedūmotās telpas, tika atrasts bojāgājis cilvēks. Pulksten 22.44 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts. Kopumā liesmas izpostījušas 58 kvadrātmetrus otrā stāva dzīvokļa un bēniņu.

Svētdien pulksten 18.07 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Madonas novada Ošupes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamajā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka koka vienstāva dzīvojamā māja deg ar atklātu liesmu 140 kvadrātmetru platībā. Dzēšot ēku, ugunsdzēsēji tajā atrada bojāgājušu cilvēku. Pulksten 23.29 ugunsgrēks likvidēts.

Sestdien pulksten 19.29 VUGD saņēma izsaukumu uz Graudu ielu Carnikavā, kur dega dārza māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka 20 kvadrātmetru platībā deg dārza māja. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

Pulksten 21.09 ugunsgrēks likvidēts un ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās no liesmām nosargāt blakus esošās mājas un gāzes vadu.

Naktī uz svētdienu pulksten 00.47 VUGD saņēma izsaukumu uz Spodrības ielu Dobelē, kur ugunsgrēks bija izcēlies graudu uzkrāšanas tornī. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka lopbarības ražotnē deg zāles granulas divos bunkuros. Katrā no bunkuriem dega 150 kvadrātmetru. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts svētdien pulksten 17.20 un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi – notiek granulu izvešana un gruzdošo vietu dzēšana.

Kopumā aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 101 izsaukumu – 35 uz ugunsgrēku dzēšanu, 53 uz glābšanas darbiem, bet 13 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās dzēst degošus atkritumus, malku, koka paletes, loga aili, elektrības vadus, četras vieglās automašīnas, auto treileru, traktoru, starpstāvu pārsegumu, grīdu, istabu, divas pirtis, šķūni, kokapstrādes cehu, neapsaimniekotu fermu, sodrējus trīs ēku dūmvados un četros gadījumos dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, sestdien ugunsdzēsēji glābēji Ilūkstes novada Šēderes pagastā no apmēram trīs metru dziļas akas izcēla kaķi un palaida brīvībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!