Foto: LETA
Gadumijas brīvdienas Latvijā kopumā pagājušas mierīgi, diemžēl divi cilvēki uz Latvijas ceļiem zaudējuši dzīvību.

Salīdzinājumā ar pēdējo piecu gadumiju svinībām šis gads iesācies mierīgāk nekā citi gadi, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inta Palkavniece.

Atšķirībā no citiem gadiem 2018. gads nav sācies ar ziņām par traģiskās ugunsnelaimēs bojā gājušiem cilvēkiem. Viens cilvēks ugunsnelaimē cietis – Vecgada vakarā īsi pirms pusnakts dega dārza māja, un šajā ugunsgrēkā cieta cilvēks.

Kopumā šo trīs brīvo dienu laikā dzēsts 51 ugunsgrēks, kā arī dienesta darbinieki devušies 50 glābšanas darbos.

Šogad gadumijā nebija jādzēš neviens ugunsgrēks, kas saistīts ar nepareizu pirotehnikas lietošanu, toties dzēsti divi ugunsgrēki, ko izraisījušas degošas sveces.

Gada pirmajā dienā Daugavpilī un Kuldīgā, visticamāk, elektroierīču īssavienojuma dēļ aizdegās izrotātās pilsētas svētku egles. Šajos negadījumos cietušo nebija, un būtiski bojājumi netika radīti.

Uz Latvijas ceļiem kopumā svētku brīvdienas pagājušas mierīgi, raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis. Pozitīvu vērtējumu brīvdienām gan nevar dot, jo ir divi satiksmes negadījumos bojāgājušie - viens cilvēks dzīvību zaudējis pērn gada pēdējā dienā, un arī jaunā gada pirmajā dienā ir viens bojāgājušais.

Gadumijas brīvdienās reģistrēti 143 ceļu satiksmes negadījumi, un tas ir mazāk nekā iepriekšējā gadumijā.

Šoreiz aizturēti arī mazāk dzērājšoferi nekā iepriekšējā gadumijā. Šogad aizturēti 43 autovadītāji, kas pie stūres bija sēdušies reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!