Foto: LETA

Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa būvniecībā daļa konstrukciju varētu būt jānomaina, bet atsevišķas konstrukcijas, iespējams, varēs pastiprināt, ceturtdien Latvijas Televīzijas rīta raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

Viņš norādīja, ka Stradiņa slimnīcai līdz 1.aprīlim jāiesniedz ekspertu slēdziens ar rekomendācijām par iespējamiem pasākumiem, lai objekta būvniecību varētu turpināt. Apturot būvdarbus, Rīgas pilsētas būvvalde uzdeva slimnīcai līdz 26.februārim sniegt viedokli par būvvaldes inspektoru atklāto un pasākumiem, lai nepilnības novērstu.

Patlaban būvvalde no slimnīcas saņēmusi lūgumu pagarināt viedokļa sniegšanu līdz 1.aprīlim. Vircavs skaidroja, ka saņemtais lūgums saistīts ar to, ka slimnīca noslēgusi līgumu ar vēl vienu ekspertu, kas vērtēs konstatētos trūkumus un dos slēdzienu par konstrukciju deformāciju ietekmi uz nestspēju.

Pēc ekspertu slēdziena saņemšanas un tajā minētajām rekomendācijām varēs spriest par nepieciešamajiem pasākumiem, lai objektu varētu turpināt būvēt. Vircavs neizslēdza iespēju, ka tā varētu būt atsevišķu konstrukciju pastiprināšana vai pat to nomaiņa. "Nav izslēgts, ka atsevišķāks konstrukcijas būs jānomaina. To vai viss uzbūvētais būs jānojauc – to zināsim pēc ekspertīzes – patlaban būvvaldes rīcībā šādas informācijas nav," sacīja Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!