Foto: LETA

Čehijā aizturēts viens no 2009. gada 13. janvāra grautiņu dalībniekiem, dziesminieks Ansis Ataols Bērziņš, kuru Latvijas tiesībsargājošās iestādes izsludinājušas starptautiskajā meklēšanā, LNT ziņu raidījumam apstiprināja aizturētā tēvs Uldis Bērziņš.

Valsts policijā portālam "Delfi" sacīja, ka informāciju par to, vai vīrietis Čehijā aizturēts, sniegt varēs pirmdien.

LNT ziņu raidījumam 13. janvāra grautiņu dalībnieka tēvs atklāja, ka viņa atvases aizturēšana notikusi pirms dažām dienām, bet patlaban arī viņam par notikušā apstākļiem nav detalizētas informācijas. Ar aizturētā ģimeni sazinājušies Bērziņa juridiskie aizstāvji no Čehijas, kuri interesējušies, vai Latvijā sāktajai lietai pret Ansi Ataolu Bērziņu ir politisks raksturs.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka kopš 2016. gada februāra Ansis Ataols Bērziņš izsludināts meklēšanā, jo, izpildot tiesas spriedumu, policijai neizdevās noskaidrot viņa atrašanās vietu.

Rīgas apgabaltiesa pērnajā februārī noraidīja Anša Ataola Bērziņa sūdzību par viņam piespriesto sodu – brīvības atņemšanu uz vienu gadu un astoņiem mēnešiem. Iepriekš viņam bija piespriesta nosacīta brīvības atņemšana uz tādu pašu termiņu. Tomēr, ņemot vērā to, ka 13. janvāra grautiņu dalībnieks neieradās Valsts probācijas dienestā, Bērziņam piemērots reāls cietumsods.

Notiesātais šo spriedumu dēvēja par nepamatotu, un paziņoja, ka devies prom no Latvijas politiskā emigrācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!