Foto: LETA

Trešdien, 16. martā, VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) darbinieki Jelgavas novadā atklājuši 12 sašautas ceļa zīmes, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

LVC Jelgavas nodaļas darbinieki apsekojuši reģionālo autoceļu Jelgava–Tērvete–Lietuvas robeža un posmā no 10. līdz 17. kilometram kārtējo reizi konstatējuši 12 sašautas ceļa zīmes.

LVC lēš, ka vandāļi zīmes sabojājuši laikā no 1. līdz 16. martam, tādejādi nodarot ap 947 eiro zaudējumus.

Sašaujot ceļa zīmes, bojāts metāla pārklājums. Tas sāk rūsēt, tāpēc zīmes ir jāmaina, norāda LVC.

Uzņēmums jau iepriekš informējis par sašautām ceļa zīmēm - šādas likstas uz autoceļiem Jelgavas apkārtnē kopš 2012. gada notiekot katru gadu.

Kopumā uz autoceļiem Svēte–Augstkalne, Jelgava–Tērvete–Lietuvas robeža un Jēkabnieki–Lejiņas sašautas vairāk kā 70 ceļa zīmes un šī vandālisma rezultātā radīto zaudējumu apjoms sasniedzis gandrīz 6000 eiro, secināts uzņēmumā.

Par visiem vandalisma aktiem uzņēmums vērsies Valsts policijā ar lūgumu sākt kriminālprocesu.

Valsts policijas preses pārstāve Ieva Sietniece portālam "Delfi" pastāstīja, ka policija, saņemot iesniegumu, sākusi izmeklēšanu. Likumsargi aptaujājuši iedzīvotājus, lai uzzinātu, vai kāds nav piefiksējis iespējamos šāvējus.

Saistībā ar notikušo policija sākusi kriminālprocesu par mantas tīšu bojāšanu pēc Krimināllikuma 185. panta. Likumā par to paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods. Patlaban notiek izmeklēšana.

Valsts policija saistībā ar ceļa zīmju bojāšanu Jelgavas apkaimē lūdz atsaukties aculieciniekus, kas varētu sniegt izmeklēšanā noderīgu informāciju. Aculiecinieki informēt policiju var, zvanot uz Jelgavas iecirkņa dežūrdaļu: 63004200 vai 63004202.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!