Foto: F64

Pirmdien, 11. septembrī, ceļu satiksmes negadījumā Kuldīgā, mopēdam saduroties ar vieglo automašīnu, cietuši divi zēni, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Sadursme starp abiem transportlīdzekļiem notika pulksten 16:24 Kuldīgā uz apvedceļa, kad viens no jauniešiem, vadot mopēdu "Suzuki Sepia" ar pasažieri, aizšķērsoja ceļu tajā pašā virzienā braucošai automašīnai "Audi A6", ko vadīja 1982. gadā dzimis vīrietis, informē VP.

Negadījumā cietuši abi jaunieši, kuri brauca ar mopēdu - 12 un 13 gadus veci zēni. Viņi ar dažādām traumām nogādāti slimnīcā mediķu aprūpē, zēnu dzīvībai briesmas nedraud, atzīmē likumsargi. Bojāti abi transportlīdzekļi.

Policija skaidro precīzus notikušā apstākļus, notiek izmeklēšana.

Kārtības sargi atgādina, ka šis ir jau otrais ceļu satiksmes negadījums šomēnes Kuldīgas pusē, kurā cietuši nepilngadīgi bērni – 1. septembrī ap pulksten 13.55 Īvandes pagastā 2007. gadā dzimis velosipēdists, izbraucot no mazāk svarīga ceļa uz galveno ceļu Kuldīga - Alsunga - Jūrkalne, sadūrās ar automašīnu. No gūtajām traumām zēns notikuma vietā mira.

Lai aktualizētu drošības jautājumus, policijas inspektori Kuldīgā un tās apkārtnē tuvākajā laikā īpaši intensīvā režīmā apmeklēs izglītības iestādes, lai tiktos ar dažāda vecuma skolēniem un aicinātu būt piesardzīgiem un uzmanīgiem, piedaloties ceļu satiksmē. Savukārt Satiksmes uzraudzības rotas inspektori pastiprinātā režīmā uzraudzīs vietas, kur ikdienā uzturas daudz bērnu un jauniešu.

Tāpat Valsts policija aicina vecākus un skolotājus pārrunāt drošības jautājumus ar bērniem, uzsverot, ka pārgalvība un izklaidība uz ceļa var maksāt dzīvību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!