Foto: PantherMedia/Scanpix
Rīgas Centrālās stacijas apkaimē vakar aizdomās par iemiguša invalīda apzagšanu aizturētas piecas personas, informēja Rīgas Pašvaldības policijā.

Policija saņēma informāciju no pilsētas videonovērošanas centra darbiniekiem, kuri bija pamanījuši, kā piecas personas apzog kādu iemigušu vīrieti Spīķeru ielā. Divas personas no cietušā paņēma melnu maku, telefonu un rokas pulksteni, savukārt pārējie trīs novērojuši apkārtni, lai netiktu pieķerti savās darbībās.

Ierodoties notikuma vietā, viens no kārtības sargiem apskatīja cietušo, kurš bija alkohola reibumā un nespēja atbildēt uz policista jautājumiem. Uz notikuma vietu tika izsaukti mediķi, kuri apskatīja iereibušo vīrieti un konstatēja, ka hospitalizācija viņam nav nepieciešama.

Tikmēr patruļa devās uz netālu esošo pieturvietu, kur iespējamie zagļi uzturējās. Ar videonovērošanas centra darbinieku palīdzību personas tika atpazītas.

Pārrunu laikā viena no notikumā iesaistītajām sievietēm pagāja nedaudz sāņus un blakus esošajā atkritumu tvertnē izmeta melnu maku.

Policisti maku apskatīja un tajā atrada cietušā invaliditātes apliecību. Tāpat uz viena vīrieša rokas pamanīts cietušā rokas pulkstenis. Neskatoties uz to, ka pie personām tika atrastas cietušā mantas, tās savu vainu kategoriski noliedza.

Divi vīrieši un trīs sievietes kopā ar cietušo tika nogādāti Valsts policijā turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!