Centrālcietumā, kur apsūdzētos pilnībā nenošķir no citiem apcietinātajiem, pašlaik atrodas divi no septiņiem pedofilijas lietā apsūdzētajiem - Andris Meinarts un Jurijs Jurjevs, bet pārējie atrodas policijas izolatorā Stabu ielā.
Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieks Vitolds Zahars apliecināja, ka abi apcietinātie "uzvedas ļoti rāmi" un arī citi ieslodzītie līdz šim viņus iekaustījuši neesot. Nekādi incidenti, kuros būtu iesaistīti pedofilijas lietā apsūdzētie, nav bijuši.

Zahars stāstīja, ka tas, kur jāatrodas apcietinātajiem, tiek izlemts atkarībā no izmeklēšanas interesēm un "noteiktiem drošības apsvērumiem". Arī centrālcietumā, kur mazākās kameras paredzētas četriem ieslodzītajiem, tiekot ņemts vērā nozieguma raksturs un tas, ka ir gadījumi, kad apcietināto ceļi ar pārējiem ieslodzītajiem "nedrīkst krustoties". Līdzīgi tas bijis gadījumā ar Gulbenes bērnu slepkavu Aleksandru Korjakovu.

Savukārt Stabu ielas izolatorā iespējams pilnīgāk izolēt apsūdzētos, un tas, cik ilgi jāatrodas šajā iestādē, nosakāms atkarībā no izmeklēšanas interesēm.

BNS jau ziņoja, ka pedofilijas lietā pašlaik par pederastiju, nepilngadīgo seksuālo izmantošanu un citiem noziegumiem apsūdzētas pavisam septiņas personas - bijušais "Logos centra" vadītājs Jurijs Jurjevs, darbinieki Jurijs Kurtirevs, Deniss Hohlovs un modelis Anatolijs Rudenko, kā arī firmas "Izimeks" darbinieks Ingus Tūns, biroja "Misis Latvija" bijušais projektu vadītājs Ainars Eisaks un Meinarts, kurš apsūdzēts kā seksuālo pakalpojumu izmantotājs. Apcietinājumā atrodas visi, izņemot Hohlovu, kuram piemērots vieglāks drošības līdzeklis.

Krimināllietas pret Meinartu un Eisaku izdalītas atsevišķi, bet Eisaka lieta jau nosūtīta tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!