Foto: LETA

Pirmdien, 3.novembrī, Rīgas Centrālcietumā un Olaines cietumā divi ieslodzītie izdarījuši pašnāvību. Abi vīrieši dzīvi beiguši pakaroties, portālam "Delfi" pastāstīja Ieslodzījuma vietu pārvaldes preses pārstāve Ināra Makārova.

Rīgas Centrālcietuma Mākslinieciskās un lietišķās mākslas darbnīcas telpā pašnāvību izdarījis kāds 1982.gadā dzimis notiesātais. Viņš pakāries pašizgatavotā auklā. Ieslodzītais darbnīcā atradās viens.

Šis vīrietis bija notiesāts par zādzību pēc Krimināllikuma (KL) 175.panta 3.daļas un laupīšanu pēc KL 176.panta 3.daļas.

Tāpat pirmdien pašnāvību pakaroties izdarījis arī kāds ieslodzītais Olaines cietumā. 1962.gadā dzimušais ieslodzītais pašizgatavotā auklā pakāries cietuma slimnīcas palātā, kurā viņš ārstējās no smagas saslimšanas.

Kā pastāstīja Makārova, šis ieslodzītais bija notiesāts par izvarošanu, cietsirdību un vardarbību pret nepilngadīgo un tīša vieglas miesas bojājumu izdarīšanu, kā arī slepkavības un miesas bojājumu nodarīšanas draudiem pēc KL 159.panta 3.daļas, KL 174.panta, KL 130.panta un KL 132.panta.

Abiem notiesātajiem nav konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes.
Tāpat līdz abu vīriešu pašnāvībām cietumu darbinieki nebija pamanījuši, ka viņu uzvedība būtu suicidāla.

Par abiem gadījumiem sākts kriminālprocess.

Patlaban notiek lietas apstākļu noskaidrošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!