Foto: Pašvaldības policija
Pašvaldības policisti Centrāltirgus apkaimē izņēmuši 4720 kontrabandas cigaretes un aizturējuši to pārdevēju, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas pašvaldības policijā.

Otrdien, 7. jūnijā, Rīgas pašvaldības policijas Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes darbinieki Centrāltirgus apkaimē pamanījuši vīrieti, kuram no somas bijuši redzami cigarešu bloki bez Latvijas akcīzes markām. Kārtības sargi vīrietis apturējuši, un viņš pats labprātīgi uzrādījis somas saturu, kurā atrastas 2000 kontrabandas cigaretes.

Vīrietis jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par līdzīgiem pārkāpumiem. Nelegālo cigarešu īpašniekam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu.

Dažas stundas vēlāk Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes darbinieki pamanījuši sievieti, kura piegājusi pie vienas no Centrāltirgus tirdzniecības letēm, pieliekusies un izņēmusi vienu cigarešu bloku. Pieejot pie sievietes, pašvaldības policisti konstatējuši, ka aiz letes atrodas divas somas ar kontrabandas cigaretēm. Izņemtas 2720 cigaretes.

Arī šajā gadījumā personai noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu. Likums paredz, ka par šo noteikumu pārkāpumu fiziskajai personai uzliek naudas sodu no 70 līdz 700 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!