Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ, pārbaudēs Viļānu pagasta Masaļskos un Cēsīs, policija novērsusi vairāk nekā pusmiljona kontrabandas cigarešu nonākšanu nelegālajā tirdzniecībā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Sintija Virse. Cēsīs kontrabanda atrasta nesen nopirktā īpašumā.

Pēdējā laika iespaidīgāko daudzumu kontrabandas cigarešu nonākšanu nelegālajā apritē novērsusi Madonas kriminālpolicija. 1.jūlijā, izmeklējot iepriekš sāktu kriminālprocesu, notika kratīšana kāda 45 gadus veca vīrieša dzīvesvietā Viļānu pagasta Masaļskos. Vīrieša īpašumā un tā teritorijā novietotā kravas mikroautobusa "Peugeot Boxer" kravas nodalījumā policija atrada un atsavināja vairāk nekā 500 000 dažādu marku cigarešu ar Baltkrievijas un Krievijas Federācijas akcīzes markām.

45 gadus vecais vīrietis aizturēts un tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu. Policija bilst, ka aizturētais jau iepriekš sodīts par identisku pārkāpumu, kas tika izdarīts aizvadītā gada pavasarī.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas cigaretes visticamāk bija paredzētas realizācijai. Par to, kur tās bija paredzēts realizēt un kādā veidā tās nonākušas vīrieša īpašumā, kā arī to vai ir vēl citas iesaistītās personas, policija skaidros izmeklēšanas laikā.

Otrs gadījums notika Cēsīs, 30.jūnijā, kad Cēsu kriminālpolicija kādā īpašumā Gaujas ielā atrada gandrīz 26 000 kontrabandas cigarešu. Policijā vērsās īpašuma saimnieks, kurš pēc īpašuma iegādes plānoja sākt būvdarbus un teritorijā esošajā šķūnī nejauši uzgāja kasti ar cigaretēm bez Latvijas Republikas akcīzes markām.

Vīrietis par atradumu informēja policiju. Turpat tika atrasti arī četri litri degvīna bez akcīzes markām. Šobrīd kriminālpolicija sākusi pārbaudi, lai noskaidrotu atrasto cigarešu un alkohola izcelsmi un iespējamos īpašniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!