Foto: Valsts policija

Neskatoties uz to, ka uz Tallinas šosejas Limbažu novada Skultes pagastā nedēļas laikā notikušas jau divas traģiskas avārijas, no kurām pēdējā trešdien dzēsa četru cilvēku dzīvības, šo ceļa posmu nevar uzskatīt par bīstamu, norāda Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja priekšnieks Nikolajs Tkačs.

Viņš pauž pārliecību, ka, analizējot satiksmes drošības situāciju konkrētajā ceļa posmā, pēdējos trīs gados nav reģistrēts neviens ceļu satiksmes negadījums ar cietušajiem vai bojā gājušajiem.

Kā informē Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja inspektore Sintija Virse, trešdie traģiskajā ceļu satiksmes negadījumā, kas notika pulksten 13:29 Limbažu novadā, Skultes pagastā, autoceļa Rīga (Baltezers)- Ainaži (Igaunijas robeža) 41.kilometrā krustojumā ar ceļu Duči-Limbaži, bojā gāja četri cilvēki, kuri atradās apvidus automašīnā „Ford Explorer".

Bojā gāja 1962.gadā dzimusi sieviete, 1958.gadā dzimusi sieviete, 1967.gadā dzimis vīrietis un 1947.gadā dzimis vīrietis. Savukārt ar traumām slimnīcā nogādāts deviņus gadus vecs zēns.

Pašlaik sākotnējā informācija liecina, ka negadījumā gāja bojā cietušā zēna māte, viņas māsa un divi bojā gājušās sievietes kaimiņi.

Kravas automašīnas vadītājs negadījumā nav guvis traumas un no medicīniskās palīdzības atteicies.

Policijā sākts kriminālprocess, nozīmētas vairākas ekspertīzes un policija izmeklēšanas laikā noskaidros gan precīzus negadījuma apstākļus, gan arī personu, kas atradās pie apvidus automašīnas stūres.

Lai pilnveidotu satiksmes drošību, Vidzemes reģiona pārvalde izskata vairākus iespējamos risinājumus, tostarp arī nepieciešamību mainīt ceļa apzīmējumus un ceļa zīmes attiecīgajā ceļa posmā.

Risinājumi tiks meklēti, sadarbojoties ar citām par satiksmes drošības uzlabošanu atbildīgajām iestādēm.

Kopumā šogad ceļu satiksmes negadījumos gājuši bojā 95 cilvēki, kas ir par 13 cilvēkiem vairāk nekā pērn identiskā laika posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!