Foto: Shutterstock
Pirmdien, 9. janvārī, Mirdzas Ķempes ielā policisti notvēruši divus garnadžus, kuri pa logu iekļuvuši svešā dzīvoklī un to apzaguši, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Pulksten 17.40 Valsts policija saņēmusi izsaukumu uz kādu adresi Rīgā, Mirdzas Ķempes ielā. Zvanītājs apgalvojis, ka pēc prombūtnes atgriezies savā īpašumā un pamanījis, ka pa viņa pirmā stāva dzīvokļa logu laukā lien svešs vīrietis. Pēc tam dzīvokļa saimnieks konstatējis, ka no dzīvokļa nozagts mobilais telefons un auskari.

Notikuma vietā ieradušies Rīgas Ziemeļu iecirkņa un Speciālo uzdevumu bataljona policisti. Turpat netālu no nozieguma vietas policisti uz ielas pamanījuši divus vīriešus, no kuriem viens atbildis jau minētā ļaundara pazīmēm. Viņus pārmeklējot, policisti atraduši nozagto mobilo telefonu. Diemžēl auskarus atgūt likumsargiem neizdevās, jo, pamanījuši policistus, ļaundari tos nometuši zemē.

Abi vīrieši aizturēti un nogādāti policijas iecirknī.

Policija noskaidrojusi, ka zādzību aizturētie vīrieši izdarījuši kopā, iekļūstot īpašumā pa atlauzto logu. Abi aizdomās turētie dzimuši 1974. gadā un jau iepriekš sodīti par līdzīgiem noziegumiem.

Saistībā ar notikušo noziegumu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas – par zādzību no dzīvokļa. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Patlaban aizturētie atrodas izolatorā. Tiks lemts par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu abiem.

Policija atgādina, ka pirmā stāva dzīvokļi ir vairāk pakļauti apzagšanas riskam. To īpašnieki aicināti domāt par papildu drošības elementiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!