Foto: F64

Valsts policija informējusi Datu valsts inspekciju (DVI), ka vairākkārt notikusi publiski nepieejamu datu saturošu dokumentu noplūde, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas rīta raidījumam atklāja DVI vadītāka Signe Plūmiņa.

Dokumenti, kas satur sensatīvus datus, publiski padarīti vairāku gadu laikā, atklājusi inspekcijas vadītāja. Turklāt, viņasprāt, par šo dokumentu noplūdi atbildība būtu jāuzņemas Uzņēmumu reģistram un Tieslietu ministrijai, kas tieši atbildīga par politikas veidošanu.

Jau ziņots, ka publiski pieejamos Uzņēmumu reģistra (UR) datos atrodams no seksuālas vardarbības Liepājā cietušās meitenītes vārds.

Minētais publiski pieejamais dokuments ir Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesneša lēmums par aresta uzlikšanu Dānijas uzņēmēja firmai. Šajā lēmumā redzams arī no seksuālās vardarbības cietuša bērna vārds, kas nav anonimizēts, turklāt lēmumā arī norādīts, ka pret bērnu ir pastrādāts dzimumnoziegums.

Saistībā ar notikušo datu noplūdi ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) Latvijas Radio raidījumam "Krustpunktā" pauda, ka no seksuālās vardarbības cietušu bērnu vārdu publiskošana ir pārkāpums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!