Foto: F64
Veicot operatīvos pasākumus cīņā pret nelikumīga alkohola apriti, policijas darbinieki Daugavpilī, kādas noliktavas telpās, uzgājuši nelikumīgi ražota alkohola fasēšanas cehu, kur pudelēm virsū līmētas atpazīstamu alkohola ražotāju marku etiķetes.

Kā informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, kratīšanas rezultātā noliktavas telpās atrasts viss alkohola fasēšanai nepieciešamais - stikla pudeles, alkoholisko dzērienu etiķetes un korķi - un izņemti gandrīz 500 litri pašizgatavota alkohola, kas iegūts, atšķaidot spirtu ar ūdeni. Fasētais alkohols realizēts vietējā tirgū.

Par saistību ar nelikumīgo alkohola apriti aizturēts kāds 1965.gadā dzimis vīrietis. Kriminālprocess klasificēts pēc Krimināllikuma 221.2.panta 2.daļas - par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu vai glabāšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu vainīgajām personām paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!