Foto: LETA
Daugavpilī par vairāku tūkstošu kontrabandas cigarešu pārvešanu aizturēts vilciena mašīnists, informē Valsts robežsardzē.

Daugavpils-Šķirotavas stacijas tuvumā robežsargi aizturēja Krievijas pilsoni, kurš automašīnā "Volkswagen Golf" pārvietoja četrus tūkstošus cigarešu un divus tūkstošus "Winston" cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām. Neilgi pirms tam dienesta darbinieki novēroja, ka minētās cigaretes tika izmestas no garām braucoša vilciena. Baltkrievijas pilsonis, kurš bija vilciena mašīnists tika aizturēts un lietas materiālus nodeva muitas darbiniekiem.

Tikmēr lidostas "Rīga" robežkontroles punktā amatpersonas konstatēja, ka uz Londonu izceļojošiem trīs Latvijas nepilngadīgajiem pilsoņiem nav vecāku notariāli apliecinātas piekrišanas izceļošanai no valsts.

Uzturēšanās vai ieceļošanas noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs Lietuvas un diviem Krievijas pilsoņiem, bet transportlīdzekļu un kuģošanas ekspluatācijas jomā robežsargi atklājuši pārkāpumus trīs Krievijas, četriem Baltkrievijas, vienam Igaunijas, vienam Serbijas, diviem Latvijas un vienam Lietuvas pilsonim.

Kopumā uz ārējām robežām fiksēti 12 robežpārkāpēji, savukārt valsts iekšienē 31 likumpārkāpums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!