Foto: Publicitātes foto
Februārī robežsargi Daugavpilī un Rēzeknē atraduši desmit zagtas luksusa klases automašīnas, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone.

4.februārī kādam uzņēmumam piederošajā angārā Daugavpilī robežsargi atklājuši četrus luksusa klases auto - BMW X5, "Audi A7", "Land Rover" un "Lexus LX570". Visas automašīnas atradušās starptautiskajā meklēšanā.

Valsts robežsardze norāda, ka BMW, "Audi" un "Land Rover" spēkrati pērn augustā un septembrī nozagtas Vācijā. Savukārt "Lexus" automašīnas zādzība notikusi Latvijā. Valsts policija par to 2014.gada jūlijā sākusi kriminālprocesu.

Savukārt 8.februārī robežsargi imigrācijas kontroles laikā Rēzeknes stacijā kādā kravas vilciena vagonā atklājuši sešas automašīnas – "Mercedes Benz C220", BMW X5, divas "Toyota Land Cruiser" un divas "Toyota Corolla Verso". Attiecībā uz šīm automašīnām pavaddokumentos robežsargi atklājuši nesakritības. Tajos atšķīrušies automašīnu modeļi, krāsa un izlaiduma gadi.

Padziļināti pārbaudot automašīnas, robežsargi noskaidrojuši, ka visas Rēzeknes stacijā atklātās automašīnas kā zagtas atrodas starptautiskajā meklēšanā Vācijā, Zviedrijā un Latvijā.

Divas automašīnas "Toyota Land Cruiser" nozagtas Latvijā. Par to 2014.gada oktobrī Valsts policija sākusi kriminālprocesus. Abos gadījumos tālākās procesuālās darbības saistībā ar zagtajiem auto turpina Valsts policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!