Foto: DELFI

Daugavgrīvas cietuma Daugavpils nodaļā piektdienas vakarā sadumpojušies 12 kamerās esoši notiesātie, informē Ieslodzījuma vietu pārvaldes pārstāve Ināra Makārova.

Masu nekārtībās kopumā bijuši iesaistīti 40 ieslodzītie, portālam "Delfi" pastāstīja Makārova. Patlaban vēl nav zināms, kurš bijis nekārtību organizētājs. To skaidros sāktajā kriminālprocesā.

Patlaban Ieslodzījuma vietu pārvalde nosaka kopējo nodarīto zaudējumu apmēru, ko radījušas ieslodzīto masu nekārtības, kā arī veic nepieciešamos nekārtību seku likvidēšanas darbus.

Saskaņā ar pārvaldes sniegto informāciju, ieslodzītie bijuši neapmierināti ar izremontētajām kamerām un ieliktajiem jaunajiem logiem. Viņi izdemolējuši kameras, sabojājot apgaismojumu un inventāru, izsituši logus. Jaunie logi nav atverami, tādējādi liedzot iespēju notiesātajiem saņemt nelegālus pārmetienus, zīmītes un citus ieslodzījuma vietā aizliegtus priekšmetus un vielas. Neveramie logi liedz arī iespēju notiesātajiem sazināties savā starpā starp kamerām.

Lai novērstu masu nekārtības, tika izsludināta vispārējā Daugavgrīvas cietuma personāla pulcēšanās un veiktas pārrunas ar ieslodzītajiem, kā rezultātā situācija tika stabilizēta, informē pārvalde.

Ieslodzījuma vietu pārvaldē uzsākts kriminālprocess par īpašuma bojāšanu, zaudējumu nodarīšanu, par kūdīšanu uz masu nekārtībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!