Foto: Valsts robežsardze
Naktī uz 22. maiju robežsargi sadarbībā ar Baltkrievijas kolēģiem Daugavpils novadā aizturējuši trīs vīriešus, kuri personu grupā nodarbojušies ar cigarešu kontrabandu, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzē.

Pārbaudot no sensora saņemto signālu un veicot meklēšanas un vajāšanas pasākumus, robežsargi Kaplavas pagastā, 15 metrus no valsts robežas, aizturējuši trīs vīriešus bez personu apliecinošiem dokumentiem un speciālajām caurlaidēm.

Personu aizturēšanā palīdzējuši Baltkrievijas kolēģi, kuri, apsekojot valsts robežu, Latvijas pusē pamanījuši likumpārkāpējus un ar balss komandu un brīdinājuma šāvienu personas apturējuši. Netālu no notikuma vietas robežsargi konstatējuši astoņus melnā polietilēna plēvē ietītus iepakojumus.

Kopumā izņemts 120 000 cigarešu "Prmejer" ar Baltkrievijas akcīzes markām aptuveni 12 000 eiro vērtībā.

Robežsardzē norāda, ka divi no aizturētajiem jau nonākuši robežsargu redzeslokā, proti, maija sākumā administratīvi sodīti par pierobežas joslas režīma pārkāpumiem.

Arī šoreiz par pierobežas joslas režīma pārkāpumiem 1983. gadā, 1988. gadā un 1991. gadā dzimušajiem vīriešiem noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli, savukārt par cigarešu kontrabandu personu grupā sākts kriminālprocess.

Likumpārkāpēji, krimināllietas materiāli un lietiskie pierādījumi tālāko procesuālo darbību veikšanai nodoti Valsts ieņēmumu dienesta Muitas policijas pārvaldei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!