Foto: LETA
Bauskas rajona tiesa decembrī sāks iztiesāt krimināllietu pret vīrieti par sirmgalves noslepkavošanu un viņas līķa sadalīšanu, informēja tiesas kancelejas vadītāja Agrita Leveika.

Lieta tiesā saņemta novembrī un tās izskatīšana paredzēta 7.decembrī plkst.10.

Tiesu kalendāra informācija liecina, ka apsūdzība kopumā celta diviem vīriešiem - Artūram Lindenavam un Alvim Smelteram. Leveika precizēja, ka viens no viņiem tiek apsūdzēts tikai par zādzību, bet otrs - par slepkavību, deviņām zādzību epizodēm, trim epizodēm par sveša maksāšanas līdzekļa izmantošanu.

Lietu skatīs tiesnese Lilita Kosoja.

Prokuratūra nodevusi Bauskas rajona tiesai krimināllietu pret jaunu vīrieti par sirmgalves noslepkavošanu un viņas līķa sadalīšanu.

Vīrietis apsūdzēts par sirmgalves noslepkavošanu un līķa apgānīšanu, informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais īrēja istabu sirmgalves dzīvoklī un no istabas, kurā dzīvoja pati sirmgalve, slepeni vairākkārt zadzis viņas mantas. Sievietei nozagtas krūšu nozīmītes, zelta gredzeni, maks, maksāšanas karte, nauda un pat televizors.

Apsūdzētais, saprotot, ka sirmgalve par televizora zādzību var vērsties policijā ar iesniegumu, ar gaļas āmuru vairākas reizes iesita sirmgalvei pa galvu. Kad sirmgalve no saņemtajiem sitieniem bezsamaņā nokrita uz grīdas, apsūdzētais turpināja viņu sist un žņaugt, līdz iestājās sievietes nāve.

Apsūdzētais, vēloties slēpt izdarīto slepkavību, sirmgalves līķim ar nazi un rokas zāģi atdalīja rokas un kājas, tad atdalītās ekstremitātes un ķermeni ietina segās, salika divos polietilēna maisos un tos novietoja uz dzīvokļa balkona.

Pēc sirmgalves slepkavības apsūdzētais vīrietis nozaga sirmgalves maksāšanas karti, naudu, mobilo tālruni un citas mantas.

Uz balkona sadalīto sirmgalves līķi atrada policijas darbinieki.

Apsūdzētajam draud mūža ieslodzījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!