Foto: LETA

Kāda iereibuša vīrieša bezatbildīgās rīcības dēļ, paziņojot, ka ir apmaldījies un vēlāk neinformējot, ka palīdzība vairs nav nepieciešama, policija gadrīz diennakti velti īstenojusi meklēšanas pasākumus, portālu "Delfi" informē Valsts policija (VP).

Pirmdien ap pulksten 21:00 Gulbenes policijā tika saņemts zvans no kāda 46 gadus veca rīdzinieka, kurš pēc alkohola lietošanas ar paziņām kādā mājā Gulbenes novadā, Stāmerienas pagastā nolēmis doties uz Gulbeni un pa ceļam apmaldījies.

Policija reaģēja uz saņemto informāciju un uzsāka meklēšanas pasākumus. Tika noskaidrots, ka pazudušais devies Gulbenes virzienā un sniegā atstātās pēdas liecināja, ka vīrietis iegājis mežā.

Meklēšanā tika iesaistīti vairāki policijas darbinieki, kuri mežā centās atrast nelaimē nonākušo zvanītāju. Tāpat, lai atvieglotu pazudušā spēju orientēties un izkļūt no meža, policija izmantoja dienesta transportu ar ieslēgtu skaņas un gaismas signālu, taču bez rezultātiem. Turklāt bažas radīja fakts, ka tālrunis no kura vīrietis bija zvanījis policijai, vairs netika celts. Tumsas dēļ vairākas stundas ilgušos meklēšanas pasākumus likumsargiem nācās pārtraukt, taču meklēšana tika atsākta jau otrdien agri no rīta.

Pēcpusdienā, kad bija pārmeklēta aptuveni 10 kilometrus plaša teritorija, policija vīrieti tomēr atrada.

1968.gadā dzimušais rīdzinieks bija veiksmīgi ticis līdz Gulbenei, ērti iekārtojies pie nejauši sastaptām paziņām un turpināja lietot alkoholu, taču sniegt informāciju, ka palīdzība vairs nav nepieciešama vai atbildēt uz policijas zvaniem viņam neienāca prātā.

Policija aicina ar atbildību izturēties pret operatīvo dienestu darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!