Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krimināllietā par nolaidīgu darba pienākumu pildīšanu bērnudārzā "Laimiņa", kā dēļ maza meitene iekrita kanalizācijas akas šahtā, divas apsūdzētās bērnudārza darbinieces savu vainu neatzīst, informēja tiesā.

Apsūdzētās Margarita Tolstova un Gaļina Gimazova savu vainu izvirzītajās apsūdzībās neatzīst, kā arī neatzīst cietušās meitenītes Evelīnas mātes pieteikto kaitējuma kompensāciju.

Tiesas sēdē cietušās meitenītes māte pastāstīja, ka uztur iepriekš pieteikto kaitējuma kompensāciju, tomēr summu neatklāja.

Tolstovas aizstāvis zvērināts advokāts Saulvedis Vārpiņš tiesai pieteica vairākus lūgumus.

Piemēram, lūgumu par lietiskā pierādījuma - čuguna vāka - atvešanu uz tiesas sēdi. Šadu lūgumu aizstāvis pamatoja ar nepieciešamību liecinieku nopratināšanas laikā apskatīt čuguna vāku, uzrādot un pārliecinoties, ka tas ir tas pats čuguna vāks. Tiesa lūgumu apmierināja un nākamajā tiesas sēdē piektdien, 27.februārī, lieciniekiem tiks uzrādīts šis čuguna vāks.

Vārpiņš arī norādīja, ka krimināllietas materiālos nav atrodamas bērnudārza teritorijas shēmas un Rīgas domes (RD) Īpašuma departamentam tika pieprasīti attiecīgie dokumenti, taču tie nav iegūti, tadēļ advokāts lūdza izprasīt tos tiesai. Prokurore uzskatīja, ka šis lūgums būtu noraidāms, savukārt tiesa to atstāja atklātu.

Tiesas sēdē liecināt turpina bērnudārza "Laimiņa" audzinātājas palīdze auklīte.

Jau vēstīts, ka Rīgas pašvaldības 21.pirmsskolas izglītības iestādē "Laimiņa", Kalngales ielā 2,Vecmīlgrāvī, desmit metru dziļā kanalizācijas akā 2013.gada 14.martā iekrita trīsgadīga meitene, kas guva traumas. Negadījums noticis laikā, kad audzinātāja vedusi bērnus pastaigāties pa bērnudārza pagalmu. Naktī bijis nozagts akas vāks, ko bērnudārza darbinieki nav pamanījuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!