Foto: Valsts policija

Otrdienas, 23. augusta, pēcpusdienā Vecrīgā divas sievietes pienākušas pie kādas vecāka gadagājuma tūristes no Spānijas, kura tobrīd kopā ar tūristu grupu bija devusies ekskursijā, un no viņas mugursomas izvilkušas maku, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Makā bijusi nauda, dokumenti, apdrošināšanas karte un citas vērtīgas lietas. Abas kabatzagles darbojušās saskaņoti – viena mākslīgi radījusi drūzmu, kamēr otra atvērusi sievietes mugursomu un pastrādājusi zādzību.

Liels bijis abu kabatzagļu pārsteigums, kad turpat uz vietas viņas aizturētas. Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki, kas specializējušies kabatzādzību apkarošanā, tobrīd veikuši profilaktiskos pasākumus Vecrīgas teritorijā.

Pamanot aizdomīgo sieviešu uzdarbošanos, policisti viņām sekojuši un, redzot zādzību, abas sievietes aizturējuši un nogādājuši policijas iecirknī.

Abas aizturētās – 1966. gadā un 1980. gadā dzimušās sievietes – jau iepriekš nonākušas policijā par analogiem noziegumiem. Par notikušo sākts kriminālprocess par zādzību personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Par šādu noziegumu kā sodu var piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Kundze no Spānijas pat nebija nojautusi, ka tikusi apzagta. Tāpēc, policistiem atdodot viņai maku ar visu tā saturu, viņa paudusi lielu pārsteigumu un izteikusi pateicību policistiem par operatīvo rīcību, kas ļāva veiksmīgi atrisināt šo nepatīkamo incidentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!