Piektdien no rīta divās ēkās - Mūkusalas ielā 40 un Mūkusalas ielā 41b - atsūtītas aploksnes ar pulveri un glābēji norobežojuši piekļuvi ēkām, portālam "Delfi" apliecināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inga Vetere.

Vetere sacīja, ka šoreiz namā Mūkusalas ielā 40 aploksne nav saņemta uzņēmuma "Latvenergo" klientu apkalpošanas centrā, kā tas bijis ceturtdien, bet gan tā atrasta cita uzņēmuma pasta kastē. Uzņēmumu VUGD pagaidām nekonkretizē.

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis portālam "Delfi" vien apliecināja, ka abās Mūkusalas ielā esošajās biroju ēkās ir atrastas aploksnes ar nezināmas izcelsmes vielu.

Vienā no ēkām ir atrastas astoņas aploksnes ar pulverīti, tās nodotas ekspertīzei.

Valsts policija koordinē dienestu darbību, lai noskaidrotu, kas tā par vielu.

Tiesībsargi uz četrām stundām lieguši iekļūt ēkās un no tām nav iespējams arī izkļūt.

Glābēji jau norobežojuši piekļuvi ēkai Mūkusalas ielā 40, un patlaban tiek norobežota arī ēka Mūkusalas iela 41b.

Piektdienas rītā uz notikuma vietu ieradušās vairākas ugunsdzēsēju un policijas automašīnas.

Satiksme uz Mūkusalas ielas šajā posmā ir apgrūtināta, novēroja portāls "Delfi".

VUGD pārstāvis Mareks Silovs atzina, ka pagaidām vēl nav skaidrs, kas ir šī atsūtīta viela, to skaidros Latvijas infektoloģijas centrs, kura speciālisti devās uz notikuma vietu.

Notikuma vietā Mūkusalas ielā mobilizēti VUGD un policijas spēki, un tikai pēc tam, kad būs zināmi pārbaužu rezultāti, būs skaidrs, vai ofisu ēkās pašlaik iesprostotajiem cilvēkiem būs nepieciešama "speciālā mazgāšana". Speciālās pārvietojamas dušas jau ir nogādātas uz notikuma vietu.

Ceturtdien atrastā viela, kuras dēļ tika paralizēts darbs "Latvenergo" ēkā, nebija cilvēkiem bīstama, tiek lēsts, ka tas bija tikai sasmalcināts papīrs.

Silovs arī uzsvēra, ka šādi "jokot" nedrīkst, jo tādu situāciju dēļ, iespējams, tiek liegta palīdzība cilvēkiem, kuriem tā patiešām ir nepieciešama.

Rīgas Austrumu slimnīcas pārstāve Dace Kārkliņa, informējot pa Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) speciālistu iesaistīšanos aizdomīgo aplokšņu satura pārbaudē, portālam "Delfi" pastāstīja, ka LIC speciālisti uz notikuma vietu dosies, ja to atbilstoši noteiktajai procedūrai lūgs Valsts policija. LIC nekomentēšot ne to, vai pārbaudes sāktas, ne arī to rezultātus - tas ir Valsts policijas kompetencē, sacīja Kārkliņa.


Līdzīgu sūtījumu "Latvenergo" saņēma arī ceturtdien pēcpusdienā, kā dēļ tika bloķēts ofisu ēkas darbs.

Pirms ugunsdzēsēju ierašanās cilvēkus no "Latvenergo" klientu apkalpošanas centra evakuējis uzņēmuma drošības dienests.

Policijā informēja, ka pēc ceturtdienas notikumiem policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma XX nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!