Foto: DELFI

Nedēļas laikā Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldē uzsākti divi kriminālprocesi par kukuļdošanu valsts amatpersonai, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

Aizvadītajā nedēļā Krāslavas novada Kalniešu pagastā policisti apturējuši automašīnu ''Volkdwagen Passat'', kuru vadījis 1990. gadā dzimis vīrietis. Pārbaudot vadītāju, policisti konstatējuši, ka viņš pie stūres sēdies 3,10 promiļu stiprā alkohola reibumā, kā arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Lai izvairītos no kriminālatbildības un soda, vadītājs piedāvājis policistiem kukuli 200 eiro apmērā.

Savukārt Daugavpils novada Naujenes pagastā aizvadītas nedēļas nogalē ceļu policisti apturējuši kādu 1962. gadā dzimušu "Ford" vadītāju, kurš pie stūres sēdies 2,62 promiļu reibumā. Vīrietis likumsargiem piedāvājis nenoteiktu naudas summu, lai netiktu noformēts administratīvais protokols par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā.

Abiem autovadītājiem nāksies atbildēt ne tikai par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, bet arī par kukuļdošanu valsts amatpersonai. Pret abiem vīriešiem ir uzsākti kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 323. panta 1. daļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!