Naktī uz trešdienu aizturēti divi Lielbritānijas karavīri, kuri bojājuši uzņēmuma "Panda Taxi" automašīnu, portālam "Delfi" apstiprināja Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta direktors Kaspars Galkins.

Kā liecina Rīgas pašvaldības policijas (RPP) sniegtā informācija, 8. jūnija naktī pie operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes darbiniekiem patrulēšanas laikā Alfrēda Kalniņa ielā vērsies kāds taksometra vadītājs, kura automašīnai divas personas no Lielbritānijas bija radījušas bojājumus.

Galkins apstiprināja, ka minētās personas ir karavīri no Lielbritānijas, kas Rīgā ieradušies uz NATO militārajām mācībām "Saber Strike".

Saskaņā ar RPP sniegto informāciju, izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri aizturēja iespējamās vainīgās personas tālākai lietas apstākļu noskaidrošanai.

Valsts policija apstiprināja, ka abi karavīri atradušies alkohola reibumā. Sākts kriminālprocess par mantas tīšu bojāšanu.

Tāpat sadarbībā ar Lielbritānijas militāro policiju iekšējo izmeklēšanu uzsākusi Latvijas militārā policija.

Kā liecina "ru.delfi.lv" rīcībā esošā informācija, incidents noticis ap pulksten 2.30 naktī. Vadītājs auto bija novietojis pie Maskavas nama un devies iedzert kafiju. Atgriežoties pie auto, šoferis pamanījis, ka uz tā jumta dejo kāda persona un vēl viena cenšas uzlīst uz jumta, bet divas citas personas notiekošo iemūžina mobilajos telefonos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!