Foto: PantherMedia/Scanpix

Brīvdienās Ludzā notika narkotiku apkarošanas reidi, kuru laikā policijai izdevās izņemt lielu daudzumu aizliegto vielu un aizturēt vairākus cilvēkus, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Anastasija Laizāne.

Ludzas policisti 20.septembrī, izmeklējot iepriekš sāktu kriminālprocesu, aizturēja divus vīriešus, kuri devās uz Rēzekni, lai realizētu narkotiskās vielas. Abi aizturētie, 1990. un 1992.gadā dzimušie vīrieši, nogādāti policijas iecirknī. Pie abiem, kā arī viņu automašīnā, atrasta sasmalcināta augu izcelsmes viela, visticamāk lietošanai gatavā marihuāna.

Turpinot darbu šī kriminālprocesa ietvaros, notika kratīšana vecākā vīrieša uzturēšanās vietā, kurā atrasti un izņemti kaltēti marihuānas augu stādi.
Kaut arī paši vīrieši atzina, ka atrastās vielas ir marihuāna, tomēr precīzu vielas izcelsmi, kvalitāti un daudzumu noteiks ekspertīze.

Turpinot reidu, 21.septembrī, Ludzā uz aizdomu pamata par narkotisko un psihotropo vielu apriti policisti aizturēja triju personu grupu, kuri pārvietojās ar vieglu automašīnu. Veicot 1995., 1996. un 1998.gadā dzimušu jauniešu pārbaudi, automašīnas salonā atrasts papīra iepakojums, kurā atradās augu izcelsmes viela, kas līdzīga marihuānai.

Par šo faktu tika uzsākts kriminālprocess, kura ietvaros policijas darbinieki veica kratīšanu kādā neapdzīvotā mājā Ludzā, kurā aizturētie jaunieši audzēja un kaltēja marihuānas augus.

Abos gadījumos policijai izdevies izņemt kopumā aptuveni puskilogramu marihuānas, taču konkrēts daudzums būs zināms pēc ekspertīzes rezultātu saņemšanas.

Izmeklēšana turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!