Pēdējo divu mēnešu laikā caur Latviju tranzītā izvesti 60 miljoni nezināmas izcelsmes cigarešu jeb 3 miljoni cigarešu paciņu, kuru galamērķis bijis Vācija, Polija vai Lietuva. Kā informēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Komunikāciju daļas vadītāja Dita Kļaviņa, saskaņā ar vienošanās dokumentiem, kas parakstīti ar šīm valstīm, Latvijas muita informējusi Vācijas, Polijas un Lietuvas muitas dienestus par aizdomīgajām kravām, kas uz šīm valstīm vestas caur Latviju.
Kā informēja Kļaviņa, cigaretes šajās valstīs aizturētas pagājušajā nedēļā, un Latvijas dienesti ārvalstu muitas dienestus informējuši arī par iespējamiem cigarešu kontrabandā iesaistītajiem uzņēmumiem, pārvadātājiem, automašīnām u.tml.

Cigarešu realizācijas mērķis nav bijis Latvijas tirgus, līdz ar to informācija par aizdomīgajām kravām nodota to valstu muitas dienestiem, uz kurām kravas nosūtītas, sacīja Kļaviņa. Šo valstu muitas dienesti informējuši, ka, pārbaudot Latvijas sniegto informāciju, aizdomīgajās kravās atklātas cigaretes.

Kravas ar cigaretēm Latvijā ievestas no dažādām valstīm, tostarp Krievijas, un šādu cigarešu daudzumu gada laikā varētu izsmēķēt 10 000 cilvēku, kas nav īpaši aktīvi smēķētāji, pieļāva Kļaviņa. VID atgādina, ka Latvijas muitas iestādes šajā gadā ir aizturējušas vairāk nekā 32 miljonus cigarešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!