Foto: LETA

Šonedēļ, 16.decembrī un 17.decembrī, Valsts policija aizturējusi divus autovadītājus par kukuļa došanu policistiem.

Viens no autovadītājiem tika aizturēts otrdien, 16.decembrī, Dobeles novadā Annenieku pagastā. 1982.gadā dzimušais Lietuvas pilsonis pārkāpa atļauto braukšanas ātrumu. Lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, vīrietis mēģināja policistiem iedot 10 eiro un 100 litu lielu kukuli, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Savukārt trešdien, 17.decembrī, Pļaviņu novadā 1965.gadā dzimis vīrietis neievēroja ceļa zīmes "Iebraukt aizliegts" prasības. Lai netiktu saukts pie likumā paredzētās atbildības, vīrietis mēģināja policistiem iedot 10 eiro kukuli. Policijas darbinieki viņu aizturēja.

Pret abiem autovadītājiem Valsts policija sākusi kriminālprocesu. Likumā paredzētais sods par šādu noziedzīgu nodarījumu ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, arests, piespiedu darbs vai naudas sods līdz 120 minimālajām mēnešalgām.

Valsts policijas informē, ka Zemgales reģiona pārvaldes policijas darbinieki šogad reģionā aizturējuši jau 95 autovadītājus par kukuļdošanu.

No kopējā skaita visvairāk autovadītāji par kukuļdošanu aizturēti Dobelē – 26, Jelgavā – 18 un Bauskā – 17. Ceturtajā vietā pēc aizturēto autovadītāju skaita ierindojas Jēkabpils ar 12 šoferiem, bet Aizkrauklē kukuli policijas darbiniekiem mēģinājuši dot 11 autovadītāji. 11 šoferi kukuli policistiem mēģinājuši dot arī Tukumā.

Pērn par kukuļdošanu Zemgales reģionā tika aizturēts 61 autovadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!