Foto: Reuters/Scanpix

Gan Latvijas, gan citu Eiropas Savienības dalībvalstu drošības dienestiem izdevies novērst atsevišķu Latvijas iedzīvotāju došanos uz Sīriju ar mērķi pievienoties teroristiskajiem grupējumiem, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Jautāts par cilvēku skaitu, kas patlaban atrodas Sīrijā, Kozlovskis norādīja, ka precīzu skaitli nosaukt nevar. Viņš atgādināja, ka to vairākkārt arī atzinusi Latvijas Drošības policijā. Vienlaikus nozares ministrs skaidroja, ka ir arī tādi Latvijas iedzīvotāju, kuriem nav izdevies nonākt Sīrijā.

"Mēģinājumi ir novērsti. Ne tikai Latvija iesaistās šādu mēģinājumu novēršanā. Šo personu pārvietošanās tiek kontrolēta arī no partnervalstīm," situāciju komentēja Kozlovskis. Viņš skaidroja, ka tas nenozīmē, ka cilvēki, kas mēģinājuši nokļūt Sīrijā, ir aizturēti. Robežkontroles punktos tiek secināts, ka šo cilvēku galamēŗkis un nolūks nesakrīt ar patieso mēŗki, tāpēc tiek noraidīts lūgums izbraukt.

Vaicāts par Latvijas iedzīvotāju, kas devušies karot uz Sīriju, iespējām nemanītiem iebraukt atpakaļ valstī, Kozlovskis raidījumam sacīja, ka Latvijas drošības dienestu iespējas novērst šādus atgriešanās mēģinājumus ir krietni ir lielākas nekā lielo valstu dienestiem. Pēc viņa teiktā cilvēku skaits, ar kuriem tiek operēts, Latvijā ir daudz mazāks.

Drošības policijas (DP) Pretterorisma centra rīcībā ir informācija par pieciem Latvijas valstspiederīgajiem, kuri ir devušies uz Sīriju, pirmdien vēstīja LTV raidījums "Panorāma".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!