Foto: Valsts policija
Trešdien, 27. jūlijā, Pārgaujas novadā, apgāžoties automašīnai, bojā gājusi 16 gadus veca pasažiere. Sākotnējā informācija liecina, ka traģiskās sekas iestājušās drošības jostas nelietošanas dēļ, jo trieciena brīdī priekšā sēdošā pasažiere izsviesta no automašīnas, kas uzkritusi viņai virsū.

Kā informē Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Sintija Virse, negadījums notika pēc pulksten 12 Stalbes pagasta Daibē, kad 1994. gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Renault Kangoo", kam bija uzmontēts rezerves rats, iespējams, neizvēlējās grants ceļa segumam un automašīnas tehniskajiem parametriem atbilstošu ātrumu, kā rezultātā automašīnai sākās sānslīde un tā uztriecās uz ceļa malā esošā akmens. Pēc trieciena automašīna apgāzās, vienlaikus vēl saduroties ar kādu citu automašīnu, kas bija novietota ceļa malā.

Automašīnas vadītājs nav guvis nopietnus miesas bojājumus, taču priekšā sēdošā 16 gadus vecā jauniete, kura, visticamāk, nebija piesprādzējusies zaudējusi dzīvību, jo pēc trieciena viņa tika izsviesta no automašīnas un tā uzkrita viņai virsū.

Šīs nedēļas laikā Vidzemes reģionā šis jau ir otrs traģiskais avārijas iznākums, ko būtu novērsusi drošības jostas lietošana. Jau vēstīts, ka pirmdien, 25. jūlijā, Valmierā, Nākotnes ielas garāžu kooperatīvā avarējot automašīnai, dzīvību zaudēja 44 gadus vecs vīrietis. Arī šajā negadījumā traģiskās sekas visticamāk bijušas nepiesprādzēšanās dēļ, jo avārijas brīdī priekšā sēdošais vīrietis ar galvu ietriecies automašīnas priekšējā stiklā un nāvīgas traumas guvis, savainojot ar stikla lauskām kaklu.

Policija aicina kā vadītājus, tā arī pasažierus nopietni padomāt pirms pieņemt lēmumu neizmantot drošības jostu, jo šis lēmums var maksāt dzīvību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!