Foto: Valsts policija
Aizvadītajās brīvdienās Pūrē kāds vīrietis apmētājis ar pagalēm un aizdedzinājis policijas iepriekš vajātu kvadraciklu, kurš bijis iebraucis viņa īpašumā, informē Tukuma policijā.

25. septembrī ap pulksten 21:50 patruļdienesta ekipāža ievēroja divus kvadraciklus, kuru vadītājiem nebija galvā aizsargķiveres.

Policisti sekoja šiem vadītājiem, bet viņi mēģināja bēgt. Viens aizbrauca pa lauku, bet otrs iegriezās teritorijā aiz veikala, kuram policisti sekoja un apturēja. Uzsākot sarunu ar kvadaracikla vadītāju, no tuvējās mājas izskrēja sieviete un vīrietis, lamājoties un draudot par to, ka kvadaraciklists un policisti ir iebraukuši viņu privātīpašumā.

Vīrietis kļuva agresīvs un sāka mest kvadaracikla vadītājam un policistiem ar pagalēm, trāpot dienesta automašīnai, kurai tika sabojāts priekšējais stikls. Tad vīrietis piegāja pie kvadracikla, kura vadītājs, izvairoties no pagalēm, bija aizbēdzis, norāva degvielas padeves šļauciņu, un aizdedzināja to. Kvadracikls nodega pilnībā.

Policisti aizturēja vīrieti, kurš izrādīja fizisku pretošanos, bet piesteigusies otra patruļpolicijas ekipāža palīdzēja savaldīt sievieti.

Par notikušo pret 1968. gadā dzimušo vīrieti un 1978. gadā dzimušo sievieti ir uzsākts kriminālprocess par uzbrukumu varas pārstāvim un par svešas mantas tīšu bojāšanu. Abi tika aizturēti un ievietoti īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!