Foto: Shutterstock
Septembra beigās Madonā kāds 22 gadus vecs vīrietis ar tiesas lēmumu konfiscēto automašīnu mēģinājis atgūt, to nozogot no administratīvo pārkāpumu lietās izņemto transportlīdzekļu stāvlaukuma, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

28. septembrī Madonā, Avotu ielā, policija konstatējusi, ka no automašīnu stāvlaukuma, kurā novietoti administratīvo pārkāpumu lietās izņemtie transportlīdzekļi, nozagta melnas krāsas BMW automašīna. Policijā nekavējoties sākts kriminālprocess un izmeklēšana, lai noskaidrotu iespējamo vainīgo.

Aizdomās turamo 1993. gadā dzimušo vīrieti policija atradusi un aizturējusi jau tajā pašā dienā. Patlaban viņam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Automašīna tikusi aizturēta un nogādāta aizturēto transportlīdzekļu stāvvietā 1. septembrī pēc tam, kad policija vīrieti turpat, Avotu ielā, pieķērusi braucot 1,37 promiļu reibumā un bez tiesībām vadīt jebkādu transportlīdzekli.

Policija norāda, ka arī iepriekš aizturētais vīrietis izdarījis identisku pārkāpumu, braucot reibumā ar mopēdu. Policija par šo faktu sāka kriminālprocesu, kas tālāk nonāca tiesā. Toreiz tiesa lēma šim vadītājam transportlīdzekli konfiscēt.

Šis fakts jau iepriekš vairākkārt policijas redzeslokā nonākušo vīrieti nav apturējis. Viņš automašīnu bija nolēmis atgūt, nozogot to no stāvvietas. Risinājums izrādījies neveiksmīgs, jo policija visai ātri noskaidrojusi aizdomās turamo. Par izdarīto likumpārkāpumu vīrietim patlaban var draudēt vairāku gadu cietumsods.

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas - par zādzību, iekļūstot telpā, vai no glabātavas. Par to likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!